Joc bun făcut de HC Sibiu în Cupa României în fața celor de la Poli Timișoara

Joc bun făcut de HC Sibiu în Cupa României în fața celor de la Poli Timișoara

Handbal Club Sibiu a pierdut meciul din 16-imile Cupei României cu SCM Poli Timișoara, dar jucătorii antrenați de Dorin Purcărea și Matei Damian au făcut un joc bun în fața echipei din Liga Națională, mai ales în prima parte a confruntării. Handbaliștii sibieni au intrat extrem de motivați pe teren și au reușit o primă repriză bună, însă oboseala acumulată și experiența adversarului și-au spus cuvântul, timișorenii preluând controlul partidei în partea secundă. Meciul s-a încheiat cu scorul de 22-36, iar formația din Timișoara s-a calificat în faza următoare a competiției.

O primă repriză bună reușită de jucătorii HC Sibiu

Handbaliștii sibieni au intrat extrem de determinați în meci și au făcut o repriză bună în fața finalistei Cupei României de anul trecut, formație care evoluează în primul eșalon handbalistic. Radu David a deschis scorul pentru HC Sibiu, formația sibiană reușind să se mențină la conducere în primele 20 de minute ale partidei, când scorul era 12-10. Două minute mai târziu, oaspeții au revenit pe tabela de marcaj și au reușit să treacă pentru prima dată la conducere, intrând la pauză cu un avantaj de 3 goluri, 17-14.

Adversarii au preluat controlul partidei în repriza secundă, dar sibienii au continuat să lupte, motivați și de suporterii care i-au încurajat din tribune. La o diferență de 9 goluri în favoarea timișorenilor, handbaliștii sibieni au marcat de trei ori la rând, reducând din diferența de pe tabelă: 21-27, în minutul 50. Ultimele minute le-au aparținut însă oaspeților, care s-au distanțat, câștigând în cele din urmă cu scorul de 36-22.

„Mă așteptam la o atitudine bună din partea băieților. Au început meciul cu curaj și cu o atitudine foarte bună, reușind să facă 21 de minute bune, în care am condus. Apoi lucrurile s-au schimbat, cred că ne-am atins limitele și de atunci jocul nu a mai fost la fel de bun. Nu avem pregătirea lor, nu avem condițiile lor, nu avem valoarea lotului lor, era de așteptat să se întâmple asta, dar modul în care jucătorii noștri s-au exprimat a fost la înălțimea așteptărilor și cerințelor noastre. Dacă noi în continuare o să venim la meciuri cu o asemenea atitudine, sunt sigur că o să avem de câștigat și o să se vadă rezultatele și în campionat. Îi felicit pe băieți și așteptăm meciul viitor cu încredere, sperăm să se refacă repede. Pentru noi, ritmul acesta de trei meciuri într-o săptămână este extrem de greu”, a declarat Dorin Purcărea, antrenorul HC Sibiu. Meciul cu SCM Poli Timișoara a fost al treilea jucat de HC Sibiu în decurs de o săptămână.

Cel mai bun marcator al HC Sibiu a fost Ovidiu Pasere, care a încheiat partida cu 7 goluri marcate în poarta timișorenilor. O partidă bună a făcut și Radu David, care a marcat 5 goluri. Pentru HC Sibiu au mai înscris Horațiu Căpățînă 3 goluri, Florin Ramba și Robert Micloș câte 2 goluri, Răzvan Briotă, Mihai Blaga și Florin Bogdan câte un gol.

Pentru HC Sibiu urmează o nouă partidă în campionat. Luni, 22 octombrie, handbaliștii sibieni vor primi vizita celor de la CSM Oradea, meciul urmând să aibă loc de la ora 17, în Sala Transilvania.

 

Proiect susținut de Primăria Municipiului Sibiu și Ballan Sportswear.

HC Sibiu – Spre viitor împreună!