HC Sibiu joacă în Cupa României cu o echipă din Liga Națională!

HC Sibiu joacă în Cupa României cu o echipă din Liga Națională!

Meci important pentru HC Sibiu! Handbaliștii sibieni vor juca luni, 15 octombrie, în 16-imile Cupei României cu o echipă care evoluează pe prima scenă a handbalului românesc. Handbal Club Sibiu va primi vizita formației SCM Poli Timișoara, meciul urmând să aibă loc de la ora 17, în Sala Transilvania.

HC Sibiu va evolua mâine în 16-imile Cupei României în compania unei formații care vine din Liga Zimbrilor. SCM Poli Timișoara ocupă locul 7 în clasament după 6 etape de joc, având 11 puncte acumulate în urma a 3 victorii, 2 egaluri și un eșec. În ultima etapă, timișorenii au pierdur meciul jucat în deplasare la AHC Dogrobea Sud, scor 25-19.

„Așteptările mele de la acest meci sunt mari. Mie îmi plac meciurile cu miză și sunt sigur că și băieții se vor mobiliza mult mai bine decât la orice alt meci, pentru ei va fi poate cel mai tare meci pe care l-au avut până acum. E o echipă din prima ligă, Liga Zimbrilor, care vine aici cu scopul de a merge mai departe, dar și noi sperăm să reușim un meci bun. Ne va fi greu, dar o să încercăm, Cupa României este o competiție deschisă tuturor echipelor”, a declarat antrenorul HC Sibiu, Dorin Purcărea.

Trei meciuri în mai puțin de o săptămână

Partida cu SCM Poli Timișoara va fi a treia pe care HC Sibiu o joacă în mai puțin de o săptămână. La începutul săptămânii, echipa sibianp a disputat primul meci pe teren propriu din acest sezon, cu HC Szejke Odorhei, terminat la egalitate: 22-22. Sâmbătă,13 octombrie, HC Sibiu a jucat în deplasare la Baia Mare, pierzând meciul cu CS Minaur cu scorul 30-23. În această partidă, pentru HC Sibiu au marcat: Adrian Pasere 8 goluri, Horațiu Căpățînă 5, Robert Micloș 5, Florin Ramba 2, Răzvan Briotă 1, Mihai Blaga 1, Radu David 1.

„Am început foarte bine meciul cu echipa din Baia Mare. Am intrat cu avantaj la pauză, 13-12, în prima repriză conducând și cu 4 goluri. Am dus meciul bine până după minutul 40, când noi nu am mai avut energie, iar ei s-au distanțat și au reușit să câștige, bazându-se și pe aportul a cinci jucători de la echipa din Liga Națională. Totuși, diferența de scor e mare față de realitatea de pe teren, noi am făcut un joc bun în prima parte și mă bucur de acest lucru. Luni jucăm un meci în care noi trebuie să încercăm să ne ridicăm la valoarea adversarului. Echipa din Timișoara este net favorită, fiind și finalista Cupei României de anul trecut. Este cea mai valoroasă echipă cu care vom juca, așa că ne dorim ca suporterii să vină la sală, să se bucure de un handbal de calitate”, a declarat președintele HC Sibiu, Matei Damian.

Confruntarea dintre HC Sibiu și SCM Poli Timișoara este eliminatorie. În caz de egalitate vor avea loc aruncări de la șapte metri.

HC Sibiu – Spre viitor împreună!

Proiect susținut de Primăria Municipiului Sibiu și Ballan Sportswear.