CSM Oradea-HC Sibiu 34-29

CSM Oradea-HC Sibiu 34-29

CSM Oradea – HC Sibiu 34-29 (17-16)

Dupa o saptamana extrem de grea, fiind pusa sub semnul intrebarii inclusiv deplasarea la Oradea, HC Sibiu a gasit resursele financiare necesare acestei deplasari. Chiar daca, asa cum este necesar, deplasare pentru un meci la 300 km departare se face cu o zi inainte de ziua partidei, baietii nostri au plecat spre Oradea in ziua jocului la ora 7:00, si fara aportul a doi jucatori din primul 7, ambii accidentati: Dorin Purcarea si Bogdan Verza.

La prima vedere parea doar o partida la care jucatorii nostri nu vor putea sa aiba pretenții insa ambitia si caracterul acestora au reusit surprinzator sa aduca un joc foarte bun din deplasarea din Sala Antonio Alexe, impotriva ocupantei pozitiei a 3-a in clasament.

Partida a inceput excelent pentru HC Sibiu, cu o aparare in continua miscare si un atac la limita pasivului concretizat de cele mai multe ori cu gol sau aruncare la poarta, baietii nostri au resit sa conduca ostilitatiile in prima repriza, oradenii trecand in avantaj doar in finalul acesteia pe fondul oboselii fizice acumulate de primul 7 al sibienilor. Acesta a fost in final si motivul pentru care jocul s-a „rupt” in minutul 40, gazdele avand nu mai putin de 5 jucatori in plus fata de HC Sibiu pe foaia de joc si avand posibilitatea sa schimbe formatia la fiecare atac si aparare.
Prima repriza: min 5: 1-3, min 10: 56, min 15: 9-9, min 20: 12-13, min 25: 13:13, min 30: 17:16.
Primul gol a reprizei secunde este marcat de catre oradeni care se distanteaza pentru prima data in acest meci la 2 goluri: 18:16. Sibienii revin in joc si egaleaza la 18 in doar 2 minute si meciul merge din nou cap la cap – 19-19 min 35, 22-20 min 40. Este momentul cand efortul fizic isi pune amprenta asupra jucatorilor nostri, apararea nu mai este la fel de agresiva, atacul nu mai reuseste sa obtina eficienta din prima repriza si nici partida excelenta facuta de Gabriel Sofornici nu reusesc sa mentina echilibrul din primele 40 de minute de joc.
Oradea se distanteaza la 5 goluri in minutul 48: 26:21, sibienii inscriu golul 22 in mintul 50, insa tot oradenii sunt cei care dicteaza ritmul partidei, marcand in principal pe contraatac si faza a II-a. In minutul 57 tabela de marcaj consemneaza ce mai mare diferenta din meci, de 9 goluri: 32:23.
Cu ultimele resurse si pentru a nu sterge jocul bun din acest meci, jucatorii nostri reusesc pe finalul partidei sa reduca din diferenta, marcand 5 goluri in ultimele 3 minute ale partidei, scor final 34:29 pentru formatia de pe locul al III-lea al clasamentului – CSM Oradea.

Pentru HC Sibiu urmeaza jocul cu Universitatea Cluj Napoca de pe teren propriu de Miercuri, 23 Martie.

Au marcat pentru HC Sibiu: Radu David 10 goluri (3 de la 7m), Andrei Iliut – 9, Robert Miclos – 4, Cosmin Demian – 2, Horatiu Capatana – 2, Raul Muntean – 1, Razvan Bogdan – 1.

Leave a Comment